בכמה לתגמל את השותפים?
ישנן עסקאות בהן השותף יכול לקבל אפילו 100% מסך המכירה, במקרים בהם עיקר הרווחים הצפויים הם מחזרת הלקוח לביצוע רכישות נוספות. דוגמה למצב כזה יכולה להיות אתר שמוכר, לדוגמה, גישה למאגר מאמרים. הגישה עצמה עולה ללקוחות סכום מסוים באמצעותו הם יכולים לשוטט באתר, לגלות ולקרוא מאמרים שנסרקו בשפת המקור. אם ברצונם להוריד עותק של המאמר למחשב או לקבל את המאמר מתורגם לשפה שונה יהיה עליהם לשלם סכום נוסף. לאחר בדיקת בעל האתר, הסתבר לו כי עיקר הכנסותיו הן מתרגום והורדות המאמרים ולא מרכישת המנוי הראשונית. במקרה כזה, ישתלם לו להציע לשותפים העסקיים עסקה משתלמת במיוחד – 100% מדמי המנוי באופן חד פעמי. כלומר, הוא עצמו יוותר על הרווח ממכירת המנוי כאשר המנוי הופנה לאתר על ידי שותפים עסקיים – אך עדיין ירוויח את מלוא הסכום מכל מכירה עתידית של תרגום או הורדה.
בצד השני של הסקאלה ישנם מצבים בהם השותף העסקי ירצה תמורה שונה עבור הפניות, לדוגמה – אם השותף שוקל לנסות ולהתברג בשוק מתחרה בארץ שונה, אולי הוא יעדיף לקבל תרגום של מאמר קיים באתר לשפה המדוברת בארץ בה הוא מנסה להשתלב תמורת X הפניות.
רצוי לבדוק מה התגמול המקובל בתחום בו האתר שלכם עוסק, להבין בכמה וכיצד תוכלו לתגמל ולהציע הצעה גבוהה מספיק על מנת לגרום לשותף העסקי לעבוד על מנת למכור אתכם.
להתחיל רק כשיש מוצר מוגמר
גם אם הרעיון שלכם מבריק, אל תתפתו לנסות לפתוח אותו לציבור הגולשים לפני שהוא מוכן ונבדק. כיום, בעידן האפליקציות והאינטרנט המבחר בכל תחום כמעט הוא עצום ונאמנות לקוחות, וודאי עבור מוצרים חדשים – אינה קיימת. לגולש לוקח מספר שניות להחליט האם האתר או האפליקציה מתאימים עבורו. במידה ולא הצליח להבין איך משיגים את מה שרצה מהאפליקציה או שלא התרשם מהעיצוב, הניסוח או כל היבט אחר באתר או באפליקציה – הוא יעזוב, יוריד אפליקציה מתחרה או יבקר באתר אחר. אותו לקוח אולי לא הקדיש יותר משלושים שניות להחליט שאין לו מה לחפש באפליקציה שלכם, אך הוא יזכור למשך זמן רב מאד את החוויה הלא נעימה ולא יחזור לבדוק וזה לקוח אשר איבדתם. בהחלט ייתכן כי אם אותו הגולש היה נתקל באתר או באפליקציה שבועיים לאחר מכן כאשר היא בשלה יותר – הוא היה בוחר להישאר ואף לבצע רכישה.
מה ואיך לבדוק לפני שפונים ללקוחות
כאשר אתם פותחים אתר לגלישה או מעלים אפליקציה לחנות האפליקציות – וודאו כי היא פועלת וידידותית למשתמש. עשו שימוש בטכניקות דוגמת בדיקת B/A להחליט מי מהעיצובים שבידכם הוא העיצוב המשרת אתכם בצורה הטובה ביותר, היכן יש למקם את כפתורי הקריאה לפעולה ומה צריך להיות הנוסח בדף הנחיתה.
חווית משתמש אינה מסתיימת באינטרנט או באפליקציה. וודאו כי אתם חוזרים לאנשים אשר השאירו את פרטיהם בדפי צור קשר עוד באותו היום, כי יש לכם מלאי מספיק מהמוצרים המיועדים למכירה וכי האתר מעודכן בחוסרים, דאגו לשירות לקוחות טוב שיעטוף את חווית השימוש באתר או באפליקציה.
להניע את בניית רשת השותפים
אפשר לבנות רשת שותפים לבד ללא עזרה חיצונית אך הדבר יגזול לא מעט מזמנכם – זמן שיכולתם להקדיש על מנת לשפר את העסק שלכם ישירות. שימוש מושכל בתוכנה אשר עושה עבורכם את העבודה ומסייעת בבניית רשת שותפים חכמה תקצר תהליכים כאשר אתם מוכנים לשתף את הגולשים ולפרסם את העסק. תוכנה חכמה תיצור עבורכם דף בו השותפים יוכלו להירשם באופן עצמאי ולהתחיל לשווק את העסק שלכם, אפילו ללא התערבות שלכם.